GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Küçükkızılhisar Anaokulu

Ekm

Songül Tosun ve öğrencileri, zengin malzeme çeşitleriyle kavanoz kavanoz turşular kurdular. Belki de bu etkinliğin alt metni şöyledir: Özenle hazırladığımız birçok şey, yeterince sabırlı davrandığımızda lezzetli sonuçlar verir. Öğrencilerimizin keyifli anlarını videodan izleyebilirsiniz.

Ekm

Küçük bir serçe acıktı. Var gücüyle bir o yana bir bu yana seğirtti. Kanatlarında derman kalmayınca gözleri okulumuzun bahçesindeki tatlı bir çam ağacına ilişti. Orada, kendisini bekleyen iştah açıcı yem rulosunu gördü. Kursağı dolana dek yedi ve güçlenmiş kanatlarını zevkle çırparken, cik sesleriyle tabiata teşekkür etti. O serçenin mutluluğunda büyük payı olan minik öğrencilerimize ve etkinliğin hazırlayıcısı öğretmenimiz Songül Tosun'a teşekkür ediyoruz.

Ekm

2023-2024 Eğitim öğretim yılının ilk "Okul Aile Birliği Toplantısı" gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Pazar günü konferans salonumuzda düzenlediğimiz toplantıda müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve değerli öğretmenlerimiz hazır bulundular. Hassasiyet sahibi tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Ekm

Öğretmenimiz Tuğba Subaşı'nın minik kuşları, tabiattaki kuşları unutmadılar. Yetenekli küçük öğrencilerimiz, önce kuş yemlerini rulolara yapıştırdı. Sonra da ürettikleri yem krakerlerini okul bahçesindeki ağaçlara asarak kuşlara ziyafet hazırladılar. Hem öğretmenimizi hem de çocuklarımızı duyarlılıklarından ötürü tebrik ediyoruz.

Ekm

Hem ilkesel hem de pratik olarak çocukların soyut ögeleri öğrenmesinde öncelikle somut çağrışımlar yaptırmak önemlidir. Öğretmenimiz Melek Şahin'in, 1 rakamını öğrenmeleri için, öğrencilerine yaptırdığı etkinlikleri ve oyunları izliyoruz.

Ekm

Çocuk gelişiminde eğitsel oyunların oldukça büyük önemi bulunmaktadır. Hatta çocukların işi bir bakıma oyunlar oynamak ve eğlenmektir. Melek Şahin öğretmenimizin, minik öğrencileri için hazırladığı keyifli oyunları izliyoruz.

Ekm

Öğretmenimiz Tuğba Subaşı ve öğrencileri, her gün farklı bir oyun ve etkinlikle hem iş birliği yapmayı ve takım çalışmasını öğreniyorlar hem de eğleniyorlar.

Ekm

Dünya Çocuk Günü'nde Songül Tosun öğretmenimizin minik öğrencilerini, tüm saflık ve doğallıklarıyla aynı karede görüyoruz. Bütün günler çocukların olsun!

Ekm

Organik ve sağlıklı gıdalarla beslenmenin neredeyse lüks olduğu zamanlarda, öğretmenimiz Songül Tosun, öğrencileriyle hem vitamin hem de sağlık dolu bir etkinlik düzenledi. Kendi doğal ve lezzetli içeceklerini yapan çocuklarımız, limonatalarını afiyetle tükettiler.

Eyl

Okul öncesi öğretmenlerimizden Songül Tosun ve öğrencileri diş ve ağız içi bakımının önemine dikkat çeken yumurta deneyi yaptılar. Sonrasında da eğlenceli diş maskeleriyle mutlu pozlar verdiler. Aşağıdaki videolarda, öğrencilerimizin o keyifli anlarını izleyebilirsiniz.

Eyl

Öğretmenimiz Tuğba Subaşı'nın hazırladığı etkinlikte, öğrencilerimiz, üzerinden atladıkları halkaları kendi stillerinde çiziyorlar. Çünkü mini parkur sonunda çizim aşaması var. Ne de olsa geometri bilmeyen, Akademi'ye giremez. :)

Eyl

Öğrencilerimiz, kendi isimlerinin baş harflerini boyuyorlar. Okuma yazma yolculuğunun yirmi dokuzda biri tamamlanmış görünüyor. Öğretmenimiz Melek Şahin'e teşekkür ediyoruz.

Eyl

Hep aynı ruh hâli içinde olmuyoruz. Modumuzun değişiklik gösterdiği günler oluyor. Öğretmenimiz Songül Tosun, minik öğrencileriyle selamlaşırken seçeneklerinin olduğunu fark ettiriyor. Güne istedikleri gibi başlayan öğrencilerimiz oldukça mutlu görünüyorlar.

Eyl

Sıcak yaz günlerine veda ediyoruz. Sonbahar, tabiatı sarıya boyamaya başladı. Öğrencilerimiz de okulumuzun bahçesinde düşen yaprakları toplayarak kağıda kopya ettiler. Sonra elde ettikleri malzemeyle sonbaharı sembolize eden oldukça şık bir ağaç tasarladılar. Öğretmenimiz Melek Şahin'e teşekkür ediyoruz.

Eyl

Minik öğrencilerimiz, sandalyelerine halka oluşturacak şekilde oturduktan sonra, ellerindeki çubuklarla birbirlerinden aldıkları bardağı düşürmeden, geldiği ilk noktaya ulaştırmaya çalıştılar. Görünüşe göre başarılı da oldular. Bu keyifli etkinliği hazırlayan öğretmenimiz Tuğba Subaşı'ya teşekkür ediyoruz.